Intressanta Nyheter Till Omvärlden

Här kommer ett nyhetsbrev från oss med spännande nyheter från CCTV-världen. 

Hur långt har ni kommit i digitaliserings processen?

Industrin pratar mycket om digitalt transformation, hur ska vi ta tillvara på all information som finns i vår produktion på det mest effektiva sättet.

Kameror är en otrolig bärare av information som egentligen bara slängs iväg i samma sekund som det visas i skärmen på kontrollrummet, hur kan vi i framtiden ta hand om all info, sortera ut den och sedan använda den på rätt sätt?

En rätt placerad kamera har informationen att en knivarna på en pappersbana börjar bli slöa, ett lager börjar bli slitet eller att sågklingar börjar bli slö. NILHE har under det senaste året påbörjat flera projekt för att stärka våra kunder och dess produktions kapacitet genom att titta på liknande faktorer.

Inom några år blir vinnarna de som agerar och förlorarna de som med kniven på strupen tvingas reagera.

Vi jobbar vidare med Virify och har nu börjat titta på en lösning med stereokameror för att kunna skapa flera applikationer som ni skall kunna ha nytta av. Genom att montera upp 2 st kameror istället för 1 st får vi en 3D-Bild som kan mäta objekts längd, höjd och volym med hög precision.

Vi har nu flera spännande projekt på gång även utanför Sveriges gränser.

Hör gärna av er med frågor och funderingar, resan har bara börjat och vi ser massvis med applikationer och användningsområden. Nyttan för videoanalys finns i samtliga industrier allt från gruvindustrin till livsmedelsbranschen. Virifykonceptet innebär låg investeringskostnad men kort pay-back time.

BillerudKorsnäs Gruvön valde NILHE som leverantör av kamerasystem till sin nya Kartongmaskin 7 i Gruvön. Förutom kameror så levereras även VideONet som VMS mjukvara, systemet integreras med nödduschar via OPC så att operatören alltid får rätt bild vid rätt tidpunkt t.ex. vid en olycka .

Systemet skall vara i drift under Q1 2019.

SLÄPP AUTOMATISKT IN FORDON MED HJÄLP AV KAMERAN

Glöm inte bort att NILHE har en enkel och prisvärd lösning för att automatiskt öppna en grind eller bom. Kameran monteras i närhet av bommen/grinden och när fordonet närmar sig så öppnas bommen automatiskt tack vare att kameran känner igen fordonets registeringsplåt. Man kan enkelt administera system via en dator där man konfigurera vilka som fordon som ska vara "White listade" dvs. fordon som skall ha access.

Förutom att ni får en grindfunktion kan kameran automatisk spelas in i VideONet mjukvaran.

Systemet är skalbart och kan vid behov växla upp till att ta hand om ett helt p-garage.

 


 

Har ni frågor så kontakta oss gärna på 08-448 38 80 eller ta kontakt med din ansvarige säljare

 


 

NILHE AB

E-mail: info@nilhe.se | Website: www.nilhe.se | Phone: 08-448 38 80 |