Rubber Company
industrigummileverantören – Transportband & allt inom industrigummi

Under 95 år som leverantör till den svenska industrin har Rubber Company byggt upp en unik kunskap om industrigummiprodukter. De erbjuder ett brett sortiment från de världsledande tillverkarna inom varje produktområde, allt från industrislang till transportband och mer därtill. Ett standardsortiment lagerhålls alltid. Specialprodukter tas hem med kort varsel eller tillverkas på våra verkstäder.

AirScrape är ett patenterat, utvecklat och tillverkat sidotätningssystem från Tyskland.

Airscrape används till pålastningzoner på transportörer. AirScrape monteras något över själva transportbandet, vilket eliminerar friktion och bandskador. På grund av den unika kombinationen av lutning och de härdade diagonala stålbladen, dras luft in från utsidan mot mitten av bandet och skapar ett inre sug. Eventuellt damm och fina partiklar sugs tillbaka till produktflödet. AirScrape minskar avsevärt spill!

Prime-Tracker är uppbyggd med två tuber och en genomgående 38 mm axel. Det yttre röret roterar med bandet och är lagrat i det inre röret. Det inre röret är lagrat i ett gummilager med genomgående axel. Fördelarna är många. Orenheter kan inte tränga in i centrumlagret och få det att skära. Gummi har ingen startfriktion, minsta lilla sidovandring får Prime-Tracker att börja styra. Gummilagret är särskilt utvecklat för att Prime-Tracker skall kunna röra sig både i horisontal- och vertikalplan runt sin mittpunkt och klara både axiella och radiella krafter.

Den inre tuben skyddas av en damask, av mycket väderbeständigt EPDM gummi, från inträngande damm och orenheter